

| Ingredience: | |
| listy mladých kopřiv | 1 velká hrst |
| máslo | 2 lžíce |
| menší cibule | 1 ks |
| česnek | 1-2 stroužky |
| muškátový oříšek | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| sůl | 1 špetka |
Název Zelený čtvrtek vznikl nejspíše přesmyčkou původního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek) na Gründonnerstag (Zelený čtvrtek). Na Zeleném čtvrtku tedy není nic zeleného, ale napomáhá tomu zelená barva jarní zeleniny a bylinek. Tak tady je pro vás další tip na dnešní „zelenou mňamku“!
Kopřivy vložíme do cedníku (sítka) a spaříme horkou vodou. Díky tomu přestanou i kopřivy pálit. Poté je vyjmeme a posekáme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme pokrájenou cibuli na jemno. Jakmile nám cibulka zesklovatí, přidáme posekané kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, přistrouháme česnek a promícháme.
Takto připravený kopřivový špenát podáváme s vajíčkem na tvrdo, volským okem, nebo zastřeným vejcem, může přidat i opečenou slaninu. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem, opečenou bagetkou, nebo vařeným bramborem.