Ingredience: | |
vejce | 4 ks |
čerstvý baby špenát | dle potřeby |
cibule | 1/2 ks |
olivový olej | trochu |
ricotta | 100 g |
strouhaný parmazán | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Dnes mám pro vás recept na přípravu vaječné omelety v italském stylu. Frittatu můžete servírovat jako vydatnou snídani, lehkou večeři či chuťovku.
V míse smíchej vajíčka a ricottu, osol, opepři. Na pánvi osmahni do růžova na drobno pokrájenou cibulku, na ni dej asi na 3 min špenátové listy aby změkly. Pánev udržuj na střední teplotě. Špenát zalij směsí vajíček. Opékej asi 6 - 7 minut, frittata musí mít pevné okraje ale střed ještě tekutý. Poté co je frittata po okraji osmažená posyp ji strouhaným sýrem a dej zapéct pod horkovzduch s horním grilem (teplota cca 190°C a čas asi 7-8 min.)
Na frittatě je skvělé to, že uvnitř sebe snese jakoukoliv vaši oblíbenou zeleninu. Cuketu, rajčata, nebo na jaře oblíbený chřest... Můžete ji tak do nekonečna obměňovat podle chuti..
Podrobné info: