Pažitka
Název:

Špenátová frittata


Špenátová frittata


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
čerstvý baby špenát dle potřeby
cibule1/2 ks
olivový olej trochu
ricotta100 g
strouhaný parmazán dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Dnes mám pro vás recept na přípravu vaječné omelety v italském stylu. Frittatu můžete servírovat jako vydatnou snídani, lehkou večeři či chuťovku.

V míse smíchej vajíčka a ricottu, osol, opepři. Na pánvi osmahni do růžova na drobno pokrájenou cibulku, na ni dej asi na 3 min špenátové listy aby změkly. Pánev udržuj na střední teplotě. Špenát zalij směsí vajíček. Opékej asi 6 - 7 minut, frittata musí mít pevné okraje ale střed ještě tekutý. Poté co je frittata po okraji osmažená posyp ji strouhaným sýrem a dej zapéct pod horkovzduch s horním grilem (teplota cca 190°C a čas asi 7-8 min.)

Na frittatě je skvělé to, že uvnitř sebe snese jakoukoliv vaši oblíbenou zeleninu. Cuketu, rajčata, nebo na jaře oblíbený chřest... Můžete ji tak do nekonečna obměňovat podle chuti..

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno