Pažitka
Název:

Špenátová krémová polévka s nočkem


Špenátová krémová polévka s nočkem


Ingredience:
Ingredience:
polévková směs Umbrie LeGracie1 balení
masový nebo zeleninový bujon (nebo droby) dle chuti
špenát100 g
česnek2 stroužky
olivový olej2 lžíce
vejce4 ks
kokosové mléko100 g
semínka na posypání
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Připravila jsme pro Vás polévku, která ale hravě poslouží jako hlavní chod. Navíc je plná zdravých sacharidů. Je potřeba si hlídat ve stravě i bílkoviny, které napomáhají k tomu, abychom si udrželi svalovou hmotu. Proto jsem do polévky přidala volské oko a zdravé tuky jsem doplnila nočkem z kokosového mléka.

Směs na polévku připravíme dle návodu. Až zalijeme vodou, tak přidáme bujon, špenát, česnek a necháme vařit cca 20 minut.

Připravíme si volská vejce a pomocí dvou lžic noček z kokosového mléka.

Pokud jsme do polévky dali kosti či droby, tak je vyjmeme a pečlivě rozmixujeme polévku na hladkou konzistenci. Pokud chcete polévku ještě zjemnit, můžete kokosové mléko vmíchat přímo do ní.

Naservírujeme s vejcem, nočkem a posypeme semínky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno