Pažitka
Název:

Špenátová omeleta


Špenátová omeleta


Ingredience:
Základní suroviny:
čerstvý baby špenát100 g
vejce1 ks
šunka (nejlépe drůbeží a ještě lépe pokud bude mít vysoký podíl masa)45 g
olej2 ml
knäckebrot (jako příloha)2 ks
libovolná zelenina (já použila rukolu a cherry rajčátka)
Na vylepšení:
nastrouhaný tvrdý sýr
brambory (místo knäckebrotu)
slanina (místo šunky)
vejce (navíc)1 ks
Postup přípravy:

Přináším tip na rychlou, lehkou večeři ze které by se případně dal vykouzlit i chutný oběd!

Postup:

Do osolené vody vhodíme opraný špenát a necháme ho v ní na pár minut "zvadnout".

Pánev si vytřeme kapkou oleje a vysteleme šunkou - tento krok je nutný, protože používáme jen jedno vajíčko a to by se při rolování bez jakéhokoliv podkladu potrhalo.
Následně rozklepneme vajíčko do malé mističky, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozlijeme na šunku.

Chvíli to takto necháme, a jakmile přestane být vajíčko tolik tekuté, poklademe na základ omelety spařený špenát.

A rolujeme...
... a rolujeme...
.. až dorolujeme....

Podáváme s knäckebroty a se zeleninou. Pokud máte chuť na kaloričtější a sytější verzi, místo knäckebrotu použijte brambory (nebo chléb) a omeletu si třeba ještě posypte sýrem. Vylepšování se meze nekladou.

Nutriční hodnoty (počítána lehčí verze bez přílohy):
Energetická hodnota: 169kcal
Bílkoviny: 14,24g
Sacharidy: 0,65g
    z toho cukry: 0,65g
Tuky: 8,21g

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kim Hoangová

    zavřít okno