Pažitka
Název:

Špenátová palačinka s uzeným lososem


Špenátová palačinka s uzeným lososem


Ingredience:
Palačinky:
čerstvý špenát100 g
hladká mouka75 g
mléko120 ml
vejce1 ks
sůl2 špetky
přepuštěné máslo trochu
Náplň:
nadýchaný sýr (Lučina, Almette)140 g
tatarská omáčka Hellmann's Delikátní2 lžíce
uzený losos100 g
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Když jsem si poprvé doma udělala tyto špenátové palačinky, byla jsem úplně nadšená. Nejen, že krásně vypadají, ale jejich chuť je hrozně zajímavá. Náplň si můžete udělat podle vlastní chuti, já do tohoto receptu zvolila kombinaci špenátu a lososa.

  1. Špenát, mouku, mléko, vejce a sůl dáme do blenderu a důkladně rozmixujeme.
  2. Střední pánev si rozpálíme a pomažeme trochou přepuštěného másla.
  3. Z tohoto množství usmažíme zhruba 3 palačinky. Necháme je vychladnout.
  4. Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme sýr, tatarskou omáčku a šťávu z citrónu.
  5. Palačinky namažeme sýrovou směsí a poklademe plátky uzeného lososa. Nakonec palačinky zarolujeme a podáváme proříznuté napůl nebo na zhruba dvoucentimetrové jednohubky.
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno