

| Ingredience: | |
| mražený špenát (čerstvý) | 300 g | 
| mladé kopřivy | 120 g | 
| medvědí česnek | 80 g | 
| jarní cibulka | 2 ks | 
| smetana na vaření (sojová) | 200 g | 
| zeleninový vývar | 750 ml | 
| hrubozrnná sůl | dle chuti | 
| čtyřbarevný pepř | dle chuti | 
| muškátový oříšek | 1/4 lžičky | 
| olej | dle potřeby | 
| lístky špenátu, rukoly, fialky | na ozdobení | 
Pokud budete chtít nějakou opravdu jarní a především zelenou, je tato polévka přímo pro vás. Tato polévka je rychlá, chutná a díky tomu, že do ní přidáte mladé kopřivy a medvědí česnek, není to úplně obyčejná polévka. Hodláte-li se naladit na zelenou vlnu, určitě tuto polévku vyzkoušejte.
Jarní cibulku si na jemno nakrájíme a osmahneme na troše oleje, až zesklovatí. Pak přidáme povolený špenát, propláchnutý a nasekaný listový špenát, mladé kopřivy a medvědí česnek. Vše zalijeme vývarem a provaříme (stačí cca 5 minut). Osolíme, opepříme, a jakmile je špenát provařený, rozmixujeme vše tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu a opět provaříme. Na závěr přidáme muškátový oříšek, a pokud je třeba, tak ještě dosolíme nebo opepříme. Podáváme ozdobené lístky špenátu, smetanou, a pokud máme, třeba i fialkami.
Podrobné info: