Pažitka
Název:

Špenátová polévka s parmezánem


Špenátová polévka s parmezánem


Ingredience:
Ingredience:
máslo40 g
větší cibule1 ks
hraška / hladká mouka30 g
drůbeží vývar1 litr
mražený listový špenát200 g
česnek2 stroužky
smetana ke šlehání 33%100 ml
strouhaný parmezán1 talířek
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

Celá rodina milujeme špenát v jakékoliv podobě. Nezaměňujte s konzistencí a původním zpracováním! Ten šedavý protlak ve školních jídelnách, co všichni nesnáší, vůbec nemám na mysli. Takže ani v polévce nesmí chybět. Na internetu jsem zkoukla několik receptů a nakonec vytvořila vlastní pokus. A všem moc chutnal.

Na másle zpěníme cibulku, zasypeme moukou a zasmažíme jíšku. Zalijeme vývarem, pečlivě rozmícháme, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut vařit. Přidáme mražený špenát a vaříme dalších 10 minut. Prolisujeme česnek do polévky a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme smetanou a parmazánem, pokud je to potřeba, dochutíme solí a pepřem, necháme přejít varem a je hotovo. Polévku na talíři zdobíme troškou strouhaného parmazánu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno