Ingredience: | |
máslo | 40 g |
větší cibule | 1 ks |
hraška / hladká mouka | 30 g |
drůbeží vývar | 1 litr |
mražený listový špenát | 200 g |
česnek | 2 stroužky |
smetana ke šlehání 33% | 100 ml |
strouhaný parmezán | 1 talířek |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Celá rodina milujeme špenát v jakékoliv podobě. Nezaměňujte s konzistencí a původním zpracováním! Ten šedavý protlak ve školních jídelnách, co všichni nesnáší, vůbec nemám na mysli. Takže ani v polévce nesmí chybět. Na internetu jsem zkoukla několik receptů a nakonec vytvořila vlastní pokus. A všem moc chutnal.
Na másle zpěníme cibulku, zasypeme moukou a zasmažíme jíšku. Zalijeme vývarem, pečlivě rozmícháme, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut vařit. Přidáme mražený špenát a vaříme dalších 10 minut. Prolisujeme česnek do polévky a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Zjemníme smetanou a parmazánem, pokud je to potřeba, dochutíme solí a pepřem, necháme přejít varem a je hotovo. Polévku na talíři zdobíme troškou strouhaného parmazánu.
Podrobné info: