Ingredience: | |
topinambur | 500 g |
čerstvý baby špenát | 150 g |
cibule | 1/2 ks |
sušený česnek | 2 lžičky |
růžová sůl | 1 lžička |
voda | dle potřeby |
mléko (nemusí být) | 150 ml |
máslo | 2 lžíce |
Kamarád pěstuje topinambury a obdaroval nás plnou taškou. Vzhledem k tomu, jak moc jsou zdravé, rozhodla jsem se této vzhledově "podezřelé" potravině dát šanci. A v polévce krásně vynikla jejich (a)typická chuť.
Na másle zpěníme cibuli a přidáme očištěné a pokrájené topinambury a špenát. Chvíli restujeme, než špenát zavadne. Přendáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla směs ponořená, okořeníme a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme (část topinamburu můžete před mixováním odebrat na ozdobu) a můžeme zjemnit mlékem.
Podrobné info: