Pažitka
Název:

Špenátová polévka s tipinambury


Špenátová polévka s tipinambury


Ingredience:
Ingredience:
topinambur500 g
čerstvý baby špenát150 g
cibule1/2 ks
sušený česnek2 lžičky
růžová sůl1 lžička
voda dle potřeby
mléko (nemusí být)150 ml
máslo2 lžíce
Postup přípravy:

Kamarád pěstuje topinambury a obdaroval nás plnou taškou. Vzhledem k tomu, jak moc jsou zdravé, rozhodla jsem se této vzhledově "podezřelé" potravině dát šanci. A v polévce krásně vynikla jejich (a)typická chuť.

Na másle zpěníme cibuli a přidáme očištěné a pokrájené topinambury a špenát. Chvíli restujeme, než špenát zavadne. Přendáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla směs ponořená, okořeníme a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme (část topinamburu můžete před mixováním odebrat na ozdobu) a můžeme zjemnit mlékem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno