

| Ingredience: | |
| mražený listový špenát | 200 g |
| ricotta | 200 g |
| vařená vejce | 2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| zakysaná smetana | 2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Hlásím se po téměř měsíční pauze, kterou jsem strávila aklimatizací na návrat z mateřské zpátky do zaměstnání. Tuto pomazánku jsme zkoušeli v práci s klienty a pro velký úspěch jsme si ji udělali i doma.
Rozmrzlý špenát dobře vymačkáme, abychom ho zbavili přebytečné vody. Nasekáme ho na jemno a smícháme s ricottou, nastrouhanými vařenými vejci a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a přidáme zakysanou smetanu na zjemnění a lepší konzistenci. Pořádně promícháme a dáme vychladit do lednice.
Podrobné info: