Pažitka
Název:

Špenátová roláda s lososem


Špenátová roláda s lososem


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý špenát200 g
hladká mouka50 g
mléko50 ml
máslo35 g
vejce3 ks
česnek1 stroužek
uzený losos200 g
pomazánkové máslo300 g
Postup přípravy:

Uzený losos a špenát zabalený do chutné rolády. Ideální pro předkrm nebo jako svačina pro mlsné jazýčky.

Předehřejeme troubu na 200°C. Špenát spaříme (přelijeme horkou vodou, dokud nezvadne). Důkladně vymačkáme přebytečnou vodu a špenát posekáme. Nemusí být úplně najemno, ale velké kusy také nechceme, abyneměla roláda praskliny. V míse smícháme rozpuštěné máslo, mléko, žloutky a mouku. Rozmícháme, abychom neměli hrudky a přidáme špenát. Do takto připraveného těsta opatrně vmícháme pevný sníh z vyšlehaných bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme 10 - 15 minut. Upečenou roládu přikryjeme utěrkou a srolujeme. Necháme vychladnout, ale ne úplně do studena. Roládu opatrně rozmotáme, potřeme pomazánkovým máslem (dle chuti dosolené a opepřené)   a poklademe plátky lososa. Pevně srolujeme, zabalíme do potravinové fólie a dáme vychladit na několik hodin. Nejlepší je roláda druhý den, kdy se proleží a chutě propojí.

Tip: Pokud chcete roládu pikantnější, přidejte do másla dijonskou hořčici.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Lentesová

    zavřít okno