Pažitka
Název:

Špenátová roláda s lučinovo-tvarohovou náplní a pečený losos


Špenátová roláda s lučinovo-tvarohovou náplní a pečený losos


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý nahrubo nakrájený špenát300 g
vejce3 ks
polohrubá mouka100 g
prolisovaný česnek1 stroužek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
lučina250 g
tučný tvaroh100 g
uzená paprika dle chuti
pražené mandlové lupínky dle chuti
čerstvý losos dle potřeby
Postup přípravy:

Yba, yba, yba! To byl vítězný pokřik našeho malého, když zjistil, že k obědu bude ryba. 
V původním receptu je v náplni rolády uzený losos, my jsme ji chtěli jako přílohu, tak jsme tuto složku vynechali. Vy si do náplně nasekejte třeba sušená rajčata nebo nastrouhejte řepu.

Nakrájený špenát spaříme vroucí vodou, důkladně ho vymačkáme a rozmixujeme na pyré. Do pyré přidáme žloutky, česnek, sůl a pepř. V jiné míse vyšleháme z bílků a trošky soli tuhý sníh. Opatrně do něj ručně vmícháme mouku. Tuto hmotu vmícháme do špenátové směsi. Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí stěrky na něj rovnoměrně rozetřeme těsto do tvaru obdélníku. Budoucí roládu pečeme 10 minut při 180°C. 
Upečený plát hned po vyndání z trouby přendáme na čistý pečicí papír, i s ním zarolujeme a necháme vychladnout.
Na náplň utřeme Lučinu s tvarohem, osolíme a opepříme. Vychladlý plát rozbalíme, potřeme náplní a pevně zarolujeme. Trochou náplně můžeme roládu nazdobit na vrchu, poprášit uzenou paprikou a posypat mandlovými lupínky.
Lososa osolíme, opepříme, zabalíme do pečícího papíru a upečeme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno