Pažitka
Název:

Špenátové fettuccine s třísýrovou omáčkkou a hnědými žampiony na bazalkovém másle


Špenátové fettuccine s třísýrovou omáčkkou a hnědými žampiony na bazalkovém másle


Ingredience:
Ingredience:
italské špenátové těstoviny fettuccine (můžete použít i obyčejné)300 g
máslo2 lžíce
střední cibule nakrájená na jemno2 ks
modrý sýr nakrájený na kostičky100 g
sýr s bílou plísní nakrájený na kostičky50 g
smetana50 ml
mléko50 ml
parmazán nastrouhaný50 g
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetk
Žampiony na bazalkovém másle:
máslo1 lžíce
čerstvá bazalka hrst
hnědé žampiony nakrájené na silnější plátky200 g
parmazán dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Vím, jsem samý špenát a bazalka. Nemůžu si pomoct, jsou to skvělé suroviny. Tento je recept je naprosto jednoduchý a máte hotovo za pár minut. Použité těstoviny nejsou domácí, ale kupované. V případě kupovaných těstovin volím kvalitní italskou pastu. Zajděte do obchůdku s italskými potraviny nebo si je přivezte z dovolené do zásoby. Chuť a textura je nesrovnatelná s levnými těstovinami. Rychle si tak můžete připravit opravdu skvělé a kvalitní jídlo.

Postup:

  1. Fettuccine dejte vařit do vroucí osolené vody po dobu uvedenou na obale. Těstoviny mají být uvařené al dente, tedy na skus. Dejte tedy pozor, ať se nepřevaří.
  2. V mezi čase nechce na pánvi rozehřát máslo (máslo se velmi snadno přepálí, proto rozehřívejte na středním plameni). Na másle orestujte cibulku, dokud nezačne zlátnout. Poté přidejte modrý sýr a sýr s bílou plísní a nechce je lehce rozpustit. Přilijte smetanu, mléko a přidejte parmazán. Na mírném ohni vařte dokud se všechen sýr zcela nerozpustí a nespojí s tekutinami. Poté dle potřeby osolte a přidejte pepř.
  3. Na další pánvi rozpusťte lžíci másla s lísky bazalky. Na rozehřátém másle nechce z obou stran opéct na plátky nakrájené hnědé žampiony, kdy plátky polévejte rozehřátým máslem, ať nejsou sudé a dostane se do nich chuť másla. Až jsou žampiony zlatavě hnědé, přidejte nastrouhaný parmazán, osolte a sejměte pánev z plotny.
  4. Hotové těstoviny zceďte a přidejte do pánve se sýrovou omáčkou. Promíchejte a nechte těstoviny nasát omáčkou.
  5. Při servírování na hromádku těstovin položte vždy několik kousků žampionů a podávejte.

TIP: Těstoviny nepřevařte. Při mísení s omáčkou do sebe její část nasají a ještě trochu změknou.

TIP: Omáčku můžete uvařit i z jednoho druhu sýra, pokud nemáte další při ruce. Jen je dodržet 200 g sýru na pokrm.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Martina Skácelová

    zavřít okno