Ingredience: | |
vejce | 3 ks |
polohrubá mouka | 2 hrnky |
mléko | 2 hrnky |
sůl | 1/2 lžičky |
čerstvý špenát | 2 hrnky |
kokosový olej | na smažení |
Špenát představovat nemusím. Jak už všichni víme, s tím železem to tak slavné není, ale obsahuje např. významný antioxidant lutein, kyselinu listovou, draslík atd. Protože je ale i zdrojem kyseliny šťavelové, která na sebe váže vápník, je ho potřeba konzumovat např. s mléčnými výrobky (nebo ho použít v receptu), v silném kostním vývaru nebo se semínky bohatými na vápník.
Špenát s mlékem rozmixujeme dohladka, přidáme mouku s vajíčky a solí a vytvoříme jemné řidší těsto. Lívanečky smažíme na kokosovém tuku. Poté poléváme sirupem a zdobíme ořechy.
Podrobné info: