Pažitka
Název:

Špenátové lívanečky se špaldovým sirupem


Špenátové lívanečky se špaldovým sirupem


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 ks
polohrubá mouka2 hrnky
mléko2 hrnky
sůl1/2 lžičky
čerstvý špenát2 hrnky
kokosový olej na smažení
Postup přípravy:

Špenát představovat nemusím. Jak už všichni víme, s tím železem to tak slavné není, ale obsahuje např. významný antioxidant lutein, kyselinu listovou, draslík atd. Protože je ale i zdrojem kyseliny šťavelové, která na sebe váže vápník, je ho potřeba konzumovat např. s mléčnými výrobky (nebo ho použít v receptu), v silném kostním vývaru nebo se semínky bohatými na vápník. 

Špenát s mlékem rozmixujeme dohladka, přidáme mouku s vajíčky a solí a vytvoříme jemné řidší těsto. Lívanečky smažíme na kokosovém tuku. Poté poléváme sirupem a zdobíme ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno