Pažitka
Název:

Špenátové palačinky s vejci


Špenátové palačinky s vejci


Ingredience:
Ingredience:
mléko1 l
vejce2 ks
sůl špetka
hladká (polohrubá) mouka400 g
Špenát:
mražený špenát1 ks
cibule1 ks
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hladká mouka na poprášení
česnek4 stroužky
vejce2 ks
Postup přípravy:

Palačinky jsou velmi oblíbené sladké jídlo. Výborné jsou také ve slané verzi, u nás například se špenátem.

Všechny suroviny na palačinky dáme do jedné mísy a vyšleháme do hladké konzistence. Poté palačinky opečeme z obou stran na pánvi. Hotové palačinky potřeme špenátem, zatočíme a poklademe vejci nebo můžeme například slaninou.

Na oleji necháme zpěnit cibulku. Přidáme trochu hladké mouky, zalijeme vodou a zamícháme. Přidáme zmražený špenát a stále mícháme, dokud se špenát nerozpustí. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a necháme probublat cca 8 - 10 minut. Nakonec přidáme dvě vejce. Když nám špenát zbude, uděláme si druhý den třeba bramborovo-špenátovou kaši.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno