Pažitka
Název:

Špenátovo brokolicová polévka s ricottou


Špenátovo brokolicová polévka s ricottou


Ingredience:
Ingredience:a
špenát300 g
brokolice1 ks
cibule1 ks
mrkev1 ks
voda1 l
česnek2 - 3 stroužky
máslo kousek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
ricotta1 kelímek
krutony z pečiva dle potřeby
Postup přípravy:

Jak je venku zima, tak se ihned vrhám do vaření polévek. Já je sice miluji celoročně, ale tohle počasí si o to prostě říká.

Znáte tu chvíli, kdy přijdete vymrznutý z venku, odložíte kabát a hledáte něco na zahřátí. V tu chvíli na plotně bublá polévka, vy si ji nalijete do misky, usadíte se, uvelebíte a vychutnáváte horké doušky po lžících, které vás pomalu zahřívají. Ano, přesně proto ty polévky miluji.

Podobné krémy dělám většinou se smetanou nebo kokosovým mlékem. Tentokrát jsem měla doma ricottu a tak jsem si řekla, že ji zkusím do polévky přidat. Nakonec to bylo opravdu vynikající a rozhodně se k této variantě v nejbližší době vrátím.

Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno.

Rozpálíme si hrnec, když je horký, vložíme do něj lžici másla a pokrájenou cibuli. Tu restujeme do zlatova.

Mezitím si nastrouháme mrkev. Když nám cibule zlátne, tak ji přidáme do hrnce a ještě chvíli společně restujeme. 

Zatím si pokrájíme brokolici na růžičky i s očištěným košťálem. Tu přidáme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Přidáme ještě listy špenátu, osolíme, opepříme, přidáme stroužky česneku a vaříme cca 10 minut. 

Poté celou polévku rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme kelímek ricotty a rozmícháme ji. Poté dochutíme solí pepřem a popřípadě ještě česnekem. 

Podáváme s opečenými kousky pečiva.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno