Pažitka
Název:

Špenátovo-parmazánové dukátky


Špenátovo-parmazánové dukátky


Ingredience:
Ingredience:
špaldová hladká mouka200 g
máslo125 g
parmazán100 g
rozmrazený špenát60 g
pesto z medvědího česneku3 lžícky
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Na Zelený čtvrtek to chtělo něco stylového, a když už jsme nestihli zelené jídlo k obědu, tak alespoň v podobě mlsání na večer.

Hladkou mouku, povolené máslo a nastrouhaný sýr společně hněteme, až vytvoříme jakousi drobenku. Těsto by se zatím nemělo spojit. Z rozmraženého špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme najemno nebo rozmixujeme spolu s medvědím pestem. Přidáme k drobenkové hmotě, případně přidáme sůl a vypracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Těsto vyválíme na plát silný 3-4 milimetry a vykrajujeme kolečka. Pečeme na pečícím papíře asi 10 minut.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno