Pažitka
Název:

Špenátovo-pohankové palačinky s fetou a sušenými rajčaty


Špenátovo-pohankové palačinky s fetou a sušenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka200 g
vejce2 ks
špenát100 g
rýžové mléko400 ml
sušená rajčata v oleji dle potřeby
tvaroh250 g
sýr feta100 g
slunečnicová semínka dle chuti
sůl špetka
přepuštěné máslo dle potřeby
Postup přípravy:

Začíná jaro a je tedy čas zařadit do jídelníčku svěží a lehká jídla. Nejlépe se spoustou bylinek, které náš organismus očistí od zimního přejídání. Začínají kvést stromy, z hlíny vykukují první jarní rostlinky a všechno kolem se zelená. I my bychom měli konzumovat v tomto období co nejvíce zelených potravin jako je např. špenát, medvědí česnek nebo kopřivy. Proto jsem si pro Vás připravila recept špenátové palačinky z pohankové mouky, které navodí tu správnou jarní atmosféru.

Do mixéru vhodíme špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě, že bude těsto moc řídké, přidejte ještě mouku. Z těsta pak na přepuštěném másle smažíme dozlatova palačinky. Rozmixováním tvarohu a sýru feta vytvoříme hladký krém. Tím pak mažeme hotové palačinky, které posypeme nasekanými sušenými rajčaty a slunečnicovými semínky. Palačinky zamotáme, rozpůlíme a můžeme podávat. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno