Pažitka
Název:

Špenátový hummus


Špenátový hummus


Ingredience:
Ingredience:
cizrna1 plechovka
špenát70 g
olivový olej2 lžíce
česnek1 stroužek
šťáva z poloviny citronu dle chuti
sezamová semínka1 lžíce
Postup přípravy:

O hummusu už jsem Vám jednou psala.Tehdy jsem ho dělala z cizrny (zde). Dnes je na řadě hummus špenátový. Jde vlastně o studený pokrm, jehož základem je cizrna a sezamová pasta (tahini). K tomuto základu pak můžete přidat v podstatě cokoliv. Skvěle se hodí jako příloha k masu nebo pečeným bramborům. Jako omáčka je také skvělý s kukuřičnými chipsy nachos.

Všechny ingredience vhodíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. V průběhu mixování postupně přiléváme vodu tak, aby nám vznikla pasta, která je konzistencí podobná klasickému pestu. 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno