Pažitka
Název:

Špenátový quiche


Špenátový quiche


Ingredience:
Těsto:
máslo125 g
hladká mouka250 g
mléko dle potřeby
Náplň:
vejce3 ks
smetana130 g
mléko300 ml
plnotučný sýr (ementál)150 g
mražený špenát1 balení
Postup přípravy:
Quiche jsem poprvé ochutnala asi tak před rokem a začala se ptát sama sebe, jak jsem bez něho mohla tak dlouho žít. Ať už do něho strčíte cokoliv od cibule po lososa, vždycky bude chutnaj naprosto dokonale.. A úplně nejlépe druhý den. 
Mým největším favoritem ale navždy zůstane tento špenátový, který mě naučila kamarádka a nedělá mi problém půlku spořádat k obědu.. (a druhou k večeři).. 

Těsto:
Vše zpracujte, dokud nebudete mít pod rukama vláčné pevné těsto. Mléko přidávejte až podle potřeby, stačí ho opravdu malinko. Vyválejte ho na tenký plát veliksoti vaší koláčové formy a do formy ho zatlačte.

Náplň:
Špenát nechte rozmrazit a poté ho zbavte vody (opravdu si dejte záležet, jinak nebude koláč tak dobrý). Samozřejmě můžete použít i čerstvý.

Všechno spolu rozšlehejte a nalijte na těsto. Pečte v troubě na 180°C kolem 50-60 minut, dokud nebude náplň pevná.


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno