

| zvěřina vcelku | 700 g |
| cibule | 1 ks |
| špek na špikování (100 g do výpeku) | pár klínků |
| sterilované drobné cibulky | dle chuti |
| čerstvý tymián | snítka |
| jalovec | 8 kuliček |
| rajčatový protlak | 2 lžíce |
| šípková zavařenina | 2 lžíce |
| silný hovězí vývar nebo hovězí bujón (popř. demi glace) | dle potřeby |
| černé pivo | 200-250 ml |
| sádlo | 2 lžíce |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
| Ingredience: |
Pokud máte možnost zvěřiny, určitě vyzkoušejte, nebudete litovat.
Maso prošpikujeme několika klínky špeku, osolíme a opepříme. Zbytek špeku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
Rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Přisypeme špek s cibulí, orestujeme a vše zalijeme pivem a vývarem. Vhodíme jalovec a tymián. Necháme trochu zredukovat, přimícháme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Kdo chce, může použít papiňák, ušetří si čas.
Když je maso měkké, vyjmeme, uchováme v teple a doděláme omáčku. Vmícháme šípkovou zavařeninu a přidáme cibulky.
Prohřejeme a dochutíme. Pokud by se nám zdála omáčka příliš sladká, přilijeme trochu nálevu z cibulek nebo zakápneme octem balsamiko.
Nakonec podle potřeby zahustíme utřeným máslem s moukou.