

| Ingredience: | |
| brambory | 2 - 3 ks |
| velká červená paprika | 1 ks |
| cibule | 2 ks |
| špekáčky | 3 ks |
| Směs na potření: | |
| nasekaná velká červená paprika | 1 ks |
| olivový olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| Kayenský pepř | dle chuti |
| pálivá paprika | dle chuti |
Měli jsme chuť na špízy, tak jsem si vymyslela přeliv, který je podobný jako harisa, ale myslím si, že lepší a navíc vím, co obsahuje.
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka. Špekáčky pokrájíme také na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kroužky. Uzeninu, brambory, cibuli a papriku střídavě napíchneme na špejli nebo grilovací jehly.
Červenou papriku nadrtíme v sekáčku, přidáme olivový olej, koření a smícháme.
Dáme na grilovací tácek do rozehřáté trouby na program "gril" a ostrou směsí potíráme špízy. Grilujeme dozlatova.
Podrobné info: