

| Špízy: | |
| mleté maso | 250 g |
| cuketa | 1/2 ks |
| rajčata | 4 ks |
| cibule | 2 ks |
| Bramborová kaše: | |
| brambory | 1 kg |
| jarní cibulka | 1 ks |
| máslo | kousek |
| himalájská růžová sůl | dle chuti |
Taky máte rády, když se večeře chopí manžel? Já si to naprosto užívám, jelikož umí vařit i péct až podezřele moc dobře. Měl už dlouho chuť na špízy, chtěl vyzkoušet s mletým masem. Tak jsem řekla, že mohou být k večeři a tadáááá, tady jsou aneb v jednoduchosti je krása.
Oloupeme, omyjeme, nakrájíme brambory a vložíme je do parního hrnce, který zapneme na 35 minut.
Nakrájíme si cibuli, cuketu a rajčata na kolečka, z mletého masa uděláme kuličky nebo válečky a postupně vše napichujeme na jehlici. Jehlice naskládáme přes menší pekáč, do kterého nalijeme decilitr vody a pečeme na 200°C přibližně 30 minut.
Nakonec jen rozšťoucháme brambory s jarní cibulkou, máslem a solí na kaši a můžeme podávat.
Dobrou chuť!