Pažitka
Název:

Srdce na smetaně a hořčici s fazolkami


Srdce na smetaně a hořčici s fazolkami


Ingredience:
Ingredience:
vepřové srdce2 ks
velká cibule1 ks
Vahalova slanina180 g
celý černý pepř dle chuti
sůl dle chuti
sypký bobkový list dle chuti
uzená paprika dle chuti
nové koření dle chuti
sádlo nebo olej dle potřeby
zmražené fazolky1 sáček
zakysaná smetana1 ks
hladká mouka na zahuštění
obyčejná hořčice1 lžíce
Postup přípravy:

Ne každý má rád vnitřnosti, ale pokud zrovna vy patříte mezi ty, kteří si na nich pochutnají, určitě zkuste tento recept. Je to výborné a fazolky tam opravdu sedly.

Srdce omyjeme, vykrájíme tučné části a pokrájíme na kousky nebo na plátky. Na sádle v tlakovém hrnci orestujeme pokrájenou cibuli. Vložíme restovat i pokrájenou slaninu, zamícháme, přidáme špetku uzené papriky a zase zamícháme. Vložíme koření a zalijeme vodou. Přiklopíme poklicí a tlakujeme cca 60 minut v tlakovém hrnci. Po odpuštění páry vše přecedíme do druhé nádoby, odstraníme koření, vložíme přecezené kousky masa zpět do nádoby a dáme vařit. Do zakysané smetany zamícháme hladkou mouku, přidáme trochu sosu ze srdíček, zakvrdláme a přidáme povařit do sosu z masa. Přidáme také zmražené fazolky, hořčici, šťávu z citronu a ještě povaříme cca 10 - 12 minut. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno