

| Ingredience: | |
| srnčí maso | 600 g | 
| černý pepř | 8 kuliček | 
| nové koření | 8 kuliček | 
| jalovec | 6 kuliček | 
| bobkový list | 1 list | 
| sádlo | 2 lžíce | 
| špek | 60 g | 
| cibule | 2 ks | 
| pomerančová marmeláda | 2 lžíce | 
| masový vývar | 1 l | 
| sůl | špetka | 
Podáváme s pečenými bramborami, rýží nebo i hranolkami.
Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.
 
 Kdo má raději omáčky, může zahustit.