Pažitka
Název:

Srnčí kousky na pomerančích


Srnčí kousky na pomerančích


Ingredience:
Ingredience:
srnčí maso600 g
černý pepř8 kuliček
nové koření8 kuliček
jalovec6 kuliček
bobkový list1 list
sádlo2 lžíce
špek60 g
cibule2 ks
pomerančová marmeláda2 lžíce
masový vývar1 l
sůl špetka
Postup přípravy:

Podáváme s pečenými bramborami, rýží nebo i hranolkami.

Špek opečeme do zezlátnutí, přidáme k němu sádlo a cibuli. Restujeme asi 8 minut a pak přidáme maso nakrájené na asi dvoucentimetrové plátky. Opečeme zprudka z obou stran, lehce osolíme, přidáme koření a 1,5 dl vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Podle potřeby podléváme. 

Když je maso měkké, přidáme k němu pomerančovou marmeládu, podlijeme, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme.

Kdo má raději omáčky, může zahustit. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno