Pažitka
Název:

Srnčí kýta na červeném víně


Srnčí kýta na červeném víně


Ingredience:
srnčí kýta500 g
cibule200 g
mrkev200 g
celer100 g
brusinky50 g
povidla50 g
olej50 g
sůl15 g
pepř5 g
jalovec3 g
červené víno3 dcl
Ingredience:
Postup přípravy:

Není lepší kombinace červeného vína, jalovce a zvěřiny. Zkuste a myslím, že mi dáte zapravdu.

Hlavní podstatou je zeleninový základ, který se nesmí ošvindlovat.
Je to základ ze zeleniny, mrkev, celer, cibule, bobkový list, jalovec, pepř celý. To vše orestujeme do tmavé barvy za stálého míchání.
Po té dáme povidla a vše orestujeme s masem, necháme vařit do změknutí.
Vyndáme maso, dolijeme červeným vínem cca 3dcl a přidáme brusinky.

Dohustíme jíškou a dochutíme brusinkami, solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Martin Lev

    zavřít okno