

| Ingredience: | |
| srnčí kýta | 1 kg |
| mrkev | 2 ks |
| petržel | 2 ks |
| cibule | 2 ks |
| brusinková zavařenina | 2 lžíce |
| česnek | 2 stroužky |
| bobkový list | 2 ks |
| jalovec | 5 kuliček |
| šalvěj | 5 lístků |
| tymián | hrsta |
| suché červenné víno | 100 ml |
| smetana ke šlehání | 100 ml |
| voda/vývar | 300 ml |
| Ghíčko | dle potřeby |
| Knedlíky: | |
| polohrubá mouka | 1 hrnek |
| mléko | 1 hrnek |
| vejce (zvlášť bílky a žloutky) | 2 ks |
| toastový chleba | 3 plátky |
| sůl | dle chuti |
Víkendový oběd jak se patří. A zároveň takový malý pozdrav přímo z lesa od našeho známého myslivce. Masíčko, dělané v pomalém hrnci, je prostě dokonalé.
Srnčí kýtu zprudka osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přendáme ho do pomalého hrnce a na výpeku osmahneme do zlatova cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev a petržel a chvíli společně restujeme. Když začne zelenina chytat barvu, přilijeme červené víno a necháme odpařit alkohol. Zatím do hrnce k masu přidáme veškeré koření, prolisovaný česnek a brusinky. Vše zalijeme směsí zeleniny a vína. Podlijeme ještě vodou/vývarem a pomalíme na stupeň LOW 8 hodin. Knedlíky připravíme smícháním mouky, mléka, žloutků a kostiček toastového chleba. Osolíme a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků. Směsí plníme dobře vymazané hrnky asi do 3/4 objemu. Vaříme 20 minut v přikrytém hrnci. Když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce. Ze zbylé směsi vyndáme bobkové listy a jalovec. Obsah rozmixujeme na hladkou omáčku, kterou ještě zjemníme přidáním smetany. Případně dosolíme. Přeji dobrou chuť!
Podrobné info: