Pažitka
Název:

Staročeská křenová polévka


Staročeská křenová polévka


Ingredience:
Ingredience:
uzený vývar1,5 l
velká brambora3 ks
mrkev1 ks
uzené maso nebo klobása kousek
křen3 lžic
zakysaná msetana100 ml
smetana na vaření100 ml
majoránka špetka
máslová jíškacca 2 lžíce
pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tak jak je česnek přírodní antibiotikum, tak křen má též léčivé účinky. Věděli jste, že působí nejen pro lepší trávení, desinfekci, ale proti lupům? Můžete jim léčit i kašel společně s medem. My se však zahřejeme dobrou polévkou.

Brambory nakrájíme na kostky, mrkev na kostičky a vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Pak přidáme pokrájené uzené maso nebo klobásu, majoránku, ohřáté smetany a jíšku. Provaříme, přimícháme křen a podle potřeby dochutíme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno