Pažitka
Název:

Staročeská polévka - Žebračka (chlebová)


Staročeská polévka - Žebračka (chlebová)


Ingredience:
Ingredience:
chlébcca 5 krajíců
cibule1 ks
česnek dle chuti
sádlo dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
majoránka dle chuti
petrželka dle chuti
vývar nebo voda750 ml
zeleninový bujon1 kostka
mlékocca 100 ml
Postup přípravy:

V poslední době jsem si oblíbila staročeská jídla a tato polévka patří mezi ně. Navíc se alespoň spotřebují zbytky chleba, které tak nerada vyhazuji.

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájený chléb, zalijeme vývarem, chvíli povaříme a pak rozmixujeme. Přidáme majoránku, petrželku a mléko a podle potřeby dochutíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno