

| Ingredience: | |
| celý černý pepř | 5 lžic |
| kuličky jalovce | 5 lžic |
| kuličky nového koření | 5 lžic |
| bobkový list | 15 ks |
| sůl | 1 lžička |
| kančí plec | 1 kg |
| střední cibule | 5 ks |
| celý kmín | 3 lžičky |
| máslo | 150 g |
| anglická slanina | 250 g |
| rum | 3 lžíce |
| suché červené víno | 500 ml |
| hovězí vývar | 1,5 l |
| citronová šťáva | dle chuti |
| mouka + máslo na jíšku | dle potřeby |
Tento guláš je opravdu vynikající. Chuť zvěřiny je výjimečně jemná a delikátní.
Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout. Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod.
Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme. Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy. Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.
Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme, dokud není maso měkké. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat. Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali. Pak vložíme zpátky maso, prohřejeme a podáváme. Buď s knedlíkem či těstovinami.
Podrobné info: