

| Ingredience: | |
| vepřová krkovice (výška 1 cm) | 4 plátky |
| mladá cuketa | 1 ks |
| keříková rajčata | 4 ks |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| Anglická slanina | 200 g |
| rozmarýn | 2 větvičky |
| tymián | 2 snítky |
| tmavé pivo (Kozel) | 250 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| drcený kmín | špetka |
| sádlo nebo olej na vymazání pekáčku | 1 lžíce |
Krkovička není nejdietnější jídlo, však na černém pivu je vynikající. Když přidáme zeleninu a rýži, myslím, že je to slušný oběd bez výčitek.
Maso (nenaklepané) osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do vymazaného pekáčku. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostky, cibuli a slaninu na kostičky a česnek na plátky. Vhodíme do misky, trochu osolíme a promícháme. Zeleninovou směsí pokryjeme maso. Co nám zbude, dáme mezi maso do pekáče. Přidáme pivo, bylinky a přiklopíme. Pečeme v troubě na 20 st. cca 45 minut. Poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 st. a dopékáme dalších 30 minut. Další podlévání není zapotřebí, protože zelenina a slanina pustí šťávu a spolu s pivkem nám udělá úžasný sosík. Jako příloha se hodí např. dušená rýže.
Podrobné info: