Pažitka
Název:

Šťavnatá pečená vepřová panenka


Šťavnatá pečená vepřová panenka


Ingredience:
vepřová panenka400 g
extra panenský olivový olej trochu
mořská sůl dle chuti
pepř špetka
bylinky (nemusí být) - rozmarýn, tymián dle chuti
alobal dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Dnes přidávám recept na vepřovou panenku, která díky způsobu přípravy zůstane nádherně šťavnatá. 

Já panenku dělala k houbovému risottu, ale můžete si ji dát jen tak s grilovanou zeleninou jako zdravý oběd či večeři nebo s gratinovanými brambory (recept na ně již brzy na blogu!) =)

Troubu si předehřejte na 160 - 180 stupňů. Do vepřové panenky vmasírujte ze všech stran olivový olej a vložte na rozpálenou pánev. Prudce opečte po všech stranách. Opečenou panenku osolte, opepřete, popřípadě posypte kořením. Na větší obdélník alobalu nalijte olivový olej a rozetřete ho na celou plochu. Vložte na alobal panenku a důkladně jí zabalte. Zabalenou panenku vložte na plech nebo do zapékací misky a pečte asi tak 50 - 60 minut.

 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno