Pažitka
Název:

Šťavnatý kuskus


Šťavnatý kuskus


Ingredience:
Ingredience:
maso2 plátky
najemno nakrájený pórek hrst
cibule1 ks
olej3 lžíce
koření na guláš1 lžička
kuskus1/2 hrnku
slanina20 g
drcený kmín špetka
sůl dle chuti
vývar/voda dle potřeby
Postup přípravy:

Kdo by neměl rád rychlovky? Oběd šup šup. Za dvacet minut je na stole! 

Plátky masa a slaninu nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli. Nechte jí zezlátnout a přidejte maso se slaninou. Nechte zatáhnout a přidejte pórek, kmín, sůl, koření a kuskus. Vše důkladně promíchejte. Zalijte vodou, jen tak centimetr nad směs. Nechte prohřát. Když je voda odpařená a kuskus měkký a vláčný, hned podávejte. Kuskus má snahu pořád bobtnat, takže za deset minut bude zase suchý, proto je nejlepší ho servírovat ihned. Servírujte s rajčatovým salátem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno