

| Ingredience: | |
| vetší květák | 1 ks |
| sezamový olej | 2 lžíce |
| miso pasta | 1 lžička |
| chilli pasta | 1 lžíce |
| česneková pasta | 1 lžíce |
| nastrouhaný zázvor | 1 lžička |
| Na ozdobu: | |
| jarní cibulka nakrájená na šikmá kolečka | 1 hrstka |
| oretovaná černá a bílá sezamová semínka | 1 lžíce |
Máte rádi květák? Tak rozhodně zkuste tento recept, který jsem si udělala v deštivém sobotním odpoledni. Květák je úžasně šťavnatý.
Předehřejte troubu na 225 stupňů.
Vyjměte listy z květáku a odřízněte spodní stonek.
V malé misce smíchejte sezamový olej, miso , chilli, česnek a zázvor a zálivku rukama rozetřete po celém květáku.
V rozehřáté v troubě pečte květák cca 44-50 minut, dokud zhnědnutí.
Vyjměte z trouby a dochuťte mořskou solí, zelenou cibulkou a opraženými sezamovými semínky.
Můžete jíst samotné, nebo jako přílohu.
Podrobné info: