

| Ingredience: | |
| hovězí steak | 2 ks |
| smetana na vaření | 1 ks |
| čerstvé oregano | 1 hrstička |
| olivový olej | 2 lžíce |
| stroužek česneku | 2 ks |
| máslo | 1 kousek |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
| Na salát: | |
| ledový salát | 1/2 ks |
| rajčata | 2 ks |
| salátová okurka | 1/3 ks |
| svazek ředkviček | 1 ks |
| jarní cibulka | 1 ks |
| olivový olej | 1 velká lžíce |
| sůl | 1 špetka |
| pepř | 1 špetka |
Připravíme si veškeré suroviny. Hlavně steak je dobré mít v pokojové teplotě, pokud ho nechceme nakládat přes noc.A můžeme se dát do přípravy gastronomického zážitku za doprovodu třeba dobrého červeného vína k hovězímu. To už však nechám na vás.
Salát nakrájíme na tenčí plátky, které vložíme do mísy.
Ředkvičky nakrájíme také na tenké plátky a přidáme k salátu.
Rajčata zbavíme tvrdých středů a nakrájíme na měsíčky.
Nakonec nakrájíme cibulku a okurku. Vše jemně promícháme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Steak zalijeme asi 1/2 dcl oleje a vmasírujeme oregano. Necháme cca 15 minut odležet v pokojové teplotě.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej na kterém cca 2 minuty prohřejeme stroužky česneku, které poté vyndáme.
Steak zprudka opečeme cca 3 minuty z každé strany, poté plotýnku vypneme, přiklopíme pokličkou a necháme cca 5 minut ještě dojít mimo plotnu.
Do výpeku nalijeme smetanu, hodně opepříme, osolíme a přidáme hrst nasekaného oregana. Za stálého míchání necháme provařit.
Nakonec do omáčky zamícháme oříšek másla. Ten jí krásně zjemní. Podáváme s čerstvou bagetkou.
Dobrou chuť!