Pažitka
Název:

Steak s pepřovou omáčkou a zelenými fazolkami se slaninou


Steak s pepřovou omáčkou a zelenými fazolkami se slaninou


Ingredience:
Ingredience:
rib eye steak (hovězí steak)2 plátky
olivový olej dle potřeby
hrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chuti
koření voňavý steak Kulinář dle chuti
smetana (sojová)130 - 140 ml
sterilovaný zelený pepř1 lžička
zelené fazolky2 hrsti
anglická slanina4 plátky
Postup přípravy:

Když si chceme s manželem pochutnat, tak máme v oblibě dobře udělaný steak. Oblíbili jsme si hovězí rib eye steak v kombinaci s omáčkou ze zeleného pepře a jako přílohu zelené fazolky se slaninou. Rib eye steak je výborné maso samo o sobě, a pokud jej zvýrazníte vhodným kořením, vznikne tak dokonalá kombinace.

Nejprve si nachystáme fazolky. Odkrojíme oba konce fazolek, omyjeme je a osušíme. Krátce je povaříme v osolené vroucí vodě, stačí cca 2-3 minuty. Chceme totiž, aby fazolky byly na skus. Nakrájíme si slaninu na kostičky a na pánvi s trochou rozpáleného oleje ji pak osmahneme. Poté přidáme scezené zelené fazolky a vše promícháme a osmahneme. Nakonec osolíme a opepříme.

Steaky si lehce potřeme olejem a posypeme kořením. Poté je na pánvi osmahneme, z každé strany (čas se odvíjí od odleželosti a výšky masa). Steaky si dáme na chvíli stranou. Na výpek si pak přidáme lžičku naloženého zeleného pepře a opečeme. Osolíme, lehce opepříme a zalijeme smetanou. Promícháme a necháme chvíli provařit. Pořád však mícháme.

Steaky podáváme přelité pepřovou omáčkou s fazolkami a slaninou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno