Pažitka
Název:

Steak s rozinkovou omáčkou


Steak s rozinkovou omáčkou


Ingredience:
hovězí steak (já měla chuck tender) výška cca 3 cm po svázání2 ks
hrubá mořská sůl dle chuti
pepř špetka
Omáčka:
rozinky hrst
ocet balsamico1 lžíce
worcester2 lžičky
griotka50 ml
sůl špetka
tymián snítka
máslo kousek
voda2 - 3 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Musím říct, že rozinky v tomto stavu mi chutnají velice, přestože jejich konzistenci v pevném stavu a v moučnících nevyhledávám.

Rozinky přes noc namočíme do griotky.
Steaky by měly být před tepelnou přípravou pokojové teploty. Očistíme je a ovážeme provázkem, aby držely pěkně tvar a byly přibližně stejně vysoké, aby se stejnoměrně propekly. Opepříme je.
Nejprve připravíme omáčku. Všechny ingredience dáme do kastrůlku a necháme cca 15 minut probublávat. Vyjmeme tymián, vše rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme každý podle své chuti. Pokud je omáčka řídká, ještě ji necháme chvilku zredukovat. Nakonec zjemníme kouskem másla.
Steaky pečeme z obou stran na silně rozpálené pánvi se silným dnem. Každý podle toho, jak má rád propečené. Já volím cca 3-4 minuty z každé strany. Samozřejmě podle výšky masa. Vyjmeme je z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odležet.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno