Pažitka
Název:

Steak z bažantího prsa se švestkovou omáčkou a dýňovo-bramborovými noky opečenými na másle


Steak z bažantího prsa se švestkovou omáčkou a dýňovo-bramborovými noky opečenými na másle


Ingredience:
Steak:
bažantí prsa4 ks
anglická slanina8 plátků
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Omáčka:
cibule1 ks
červené víno5 lžic
švestková povidla2 lžíce
olej dle potřeby
máslo1 lžíce
drůbeží vývar (ale stačí i voda) dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
skořice dle chuti
hřebíček2 ks
Noky:
odkaz níže viz
Postup přípravy:

Tak jako k podzimu patří listí, tak k němu určitě neodmyslitelně patří i vaření povidlové omáčky. Já jsem jí zvolila k bažantím prsům, které mi zbyly od neděle.

Prsa osolte a opepřete, můžete je mít s kůží i bez kůže, s kůží budou určitě o něco vláčnější a proto ji tam nechte a přidejte i plátek slaniny. Pokud máte bez kůže, zabalte prso do dvou plátků slaniny. Nechte chvíli odležet, klidně do druhého dne.

Na pánvi nebo kontaktním grilu si rozpalte olej a zprudka opékejte. Já je dělala v kontaktním grilu zhruba do 5 minut. Maso zbytečně nepřepékejte, ať se zbytečně nevysuší.

Cibulku oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a cibulku na ní pozvolna restujte do zlatohněda. Chvíli přiklopte pokličkou a nechte cibulku změknout. Dbejte na to, aby byla dostatečně podlitá olejem a nepřipalovala se. Když je cibulka hnědá a měkká, přidejte 4 lžíce vína, dva hřebíčky a nechte víno odpařit. Přidejte povidla a rozmíchejte. Dle potřeby rozřeďte trochou vývaru nebo vody a poslední lžící vína, nechte prohřát a přidejte lžíci másla, špetku skořice a ochuťte solí a pepřem. Měla by vám vzniknout hustá omáčka. Není potřeba dál vařit.

Hotové noky, které připravíte dle receptu ZDE, si opečte na pánvi s rozpuštěným máslem pěkně dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno