Pažitka
Název:

Steak z bizona s bramborovou kaší a "sosíkem" z výpečku s cibulkou, česnekem a rozmarýnem


Steak z bizona s bramborovou kaší a "sosíkem" z výpečku s cibulkou, česnekem a rozmarýnem


Ingredience:
Ingredience:
maso z bizona2 porce
sůl dle chuti
pepř špetka
hovězí vývar2 dcl
menší cibule1 ks
česnek1 stroužek
hladká mouka1 lžíce
rozmarýn2 snítky
kvalitní sojová omáčka1/2 lžičky
střední brambory6 ks
mléko1/2 hrníčku
máslocca 20 g
Postup přípravy:

Zásoba masa se zúžila, až došlo na malou maturitu v podobě steaku z bizona.

Bramborová kaše je dělaná naprosto klasicky. Uvaříme brambory v osolené vodě a následně přidáme vlažné mléko a změklé máslo a umixujeme. Maso jen posolíme a přidáme pepř, abychom si vychutnali chuť masa. Maso osmahneme asi 3-4 minutky ze všech stran a následně dáme do předehřáté trouby (na 180) asi na 20 – 25 min. Záleží na výšce masa a taky na tom, jak moc propečené maso chcete. Ve výpeku z masa osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, dokud nezezlátla a zaprášíme trochou mouky a přidala asi 2 dcl hovězího vývaru. Přidáme utřený stroužek česneku, snítky rozmarýnu a trošku sojové omáčky. Necháme provařit a trošku zredukovat vývar. Potom už nezbývá než vyndat maso z trouby a nechat ho chvíli odpočnout, než ho rozkrojíme, aby se šťáva hezky rozlila celým steakem. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno