Pažitka
Název:

Steak z krkovice, bylinkové pečené brambory a sosík z výpečku se žampiony


Steak z krkovice, bylinkové pečené brambory a sosík z výpečku se žampiony


Ingredience:
Ingredience:
střední brambory6 ks
vepřová krkovice2 porce
sůl dle chuti
pepř špetka
tymián dle chuti
rozmarýn dle chuti
červená cibule1 ks
menší žampiony10 ks
hovězí vývar2 dcl
hladká mouka1 lžíce
česnek3 stroužky
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Ideální nedělní oběd, který potěší nejednoho masožravce.

Nejdříve oķrájíme brambory a nakrájíme na měsíčky. Brambory dáme do misky, posolíme, opepříme, přidáme tymián a olivový olej. Vše dobře promícháme a dáme na plech na pečící papír a do předehřáté trouby na 40 minut na 180 stupňů. 
Mezitím si naklepeme maso, které následně posolíme, popepříme a přidáme taky prolisovaný česnek, kterým maso potřeme (1 stroužek si nechte na sosík). Maso osmahneme asi 4 minuty z každé strany a dáme dopéct do trouby asi na 15 - 20 minut. Do pánve, kde máme výpek z masa, přidáme na jemno nakrájenou cibulku, česnek a houby. Osolíme a opepříme. Jakmile houby změknou, přidáme bylinky a zaprášíme trochou mouky. Lehce osmahneme a přidáme vývar. Sosík necháme lehce zredukovat a můžeme padávat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno