Ingredience: | |
střední brambory | 6 ks |
vepřová krkovice | 2 porce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
tymián | dle chuti |
rozmarýn | dle chuti |
červená cibule | 1 ks |
menší žampiony | 10 ks |
hovězí vývar | 2 dcl |
hladká mouka | 1 lžíce |
česnek | 3 stroužky |
olivový olej | dle potřeby |
Ideální nedělní oběd, který potěší nejednoho masožravce.
Nejdříve oķrájíme brambory a nakrájíme na měsíčky. Brambory dáme do misky, posolíme, opepříme, přidáme tymián a olivový olej. Vše dobře promícháme a dáme na plech na pečící papír a do předehřáté trouby na 40 minut na 180 stupňů.
Mezitím si naklepeme maso, které následně posolíme, popepříme a přidáme taky prolisovaný česnek, kterým maso potřeme (1 stroužek si nechte na sosík). Maso osmahneme asi 4 minuty z každé strany a dáme dopéct do trouby asi na 15 - 20 minut. Do pánve, kde máme výpek z masa, přidáme na jemno nakrájenou cibulku, česnek a houby. Osolíme a opepříme. Jakmile houby změknou, přidáme bylinky a zaprášíme trochou mouky. Lehce osmahneme a přidáme vývar. Sosík necháme lehce zredukovat a můžeme padávat.