Pažitka
Název:

Steaky v kávové marinádě


Steaky v kávové marinádě


Ingredience:
Ingredience:
steak z vysokého roštěnce4 ks (po 250 g)
extra panenský olivový olej dle potřeby
Marináda:
římský kmín opražený na pánvi1 lžička
namletá zrnková káva25 g
chilli1/4 lžíce
uzená nebo sladká paprika3/4 lžičky
mořská sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Pro milovníky dobré kávy, skvělého masa a grilování, je tu přesně tenhle recept, kterým se blejsknete při každý grilovačce. 
Rychlá, nenáročná příprava a bezvadná chuť je výsledkem.

Římskej kmín opražíme nasucho v pánvi, roztlučeme v hmoždíři a smícháme spolu s namletou kávou a zbylým kořením. Do steaků, důkladně potřených olejem, vetřeme tuto marinovací směs, přetáhneme je potravinářskou fólií a necháme asi 20-30 minut odpočívat při pokojový teplotě.
Po půl hoďce je kafem provoněná flákota připravená ke grilování. To trvá asi 8-10 minut, když chcete mít maso středně propečený. Během rožnění steaky jednou otočíme a po sejmutí z grilu, je před podáváním, necháme asi 3-4 minuty odpočinout, než do nich zakrojíme.
Cítíte tu vůni?

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno