Pažitka
Název:

Sterilovaná řepa se zelím a křenem


Sterilovaná řepa se zelím a křenem


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa1,5 kg
bílé zelí1,5 kg
cibule30 g
křencca 80 - 100 g
Nálev:
voda1 l
ocet250 - 300 ml
sůl2,5 lžíce
cukr250 - 300 g
Postup přípravy:

Zásoby na zimu musí být, takže vytáhnout řepu ze záhonu, nakrouhat zelí, nakrájet cibuli a nastrouhat křen. Připravit veeelký hrnec a můžete začít. Předpokládám, že ocet, cukr a sůl doma máte vždy.

Syrovou řepu zbavte slupky a nahrubo nastrouhejte, případně použijte robota. Zelí nakrájejte najemno, cibuli na kostičky a křen najemno nastrouhejte.
Ve velkém hrnci, kam se vám vše vejde najednou, svařte nálev a přidejte veškerou zeleninu. Promíchejte a nechte 5 minut provařit. Případně dochuťte podle potřeby.
Směsí naplňte sklenice, uzavřete víčky a sterilujte 20 minut při 80°C. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno