Pažitka
Název:

Sterilované papriky plněné kysaným zelím


Sterilované papriky plněné kysaným zelím


Ingredience:
Ingredience:
bílé papriky dle potřeby
kysané zelí dle potřeby
cibule dle potřeby
bobkový list dle chuti
celý pepř dle chuti
hořčičné semínko dle chuti
rostlinný olej dle potřeby
Nálev na 16 sklenic 0,7l:
voda3,75 l
ocet1,25 l
cukr370 g
sůl150 g
sacharin (cukerín)25 tablet
Postup přípravy:

Sezóna zeleniny na zahradě je v plném proudu, tak poctivě všechno všemožně uchovávám do mrazáku a zavařuju. Na blogu už mám delší dobu recept na papriky plněné čerstvým zelím s křenem, ale dělávám i tyhle plněné zelím kysaným. V Maďarsku se kysaným zelím plní o okurky a papriky samozřejmě taky. Používám lák jako na sladkokyselé okurky, případně svařím Deku, ale dávám víc cukru, protože s kysaným zelím je to o něco kyselejší, než když zavařujete s čerstvým.

Nálev svařte a nechte vychladnout. 

Cibuli pokrájejte na půlkolečka, paprikám vykrojte stopku a vyčistěte od semen a bílých žeber. Naplňte zelím a vyskládejte do sklenic. Prokládejte cibulí, přidejte na každou sklenici 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, půl KL hořčičného semínka a zalijte zchladlým nálevem. Nakonec zakápněte olejem, důkladně uzavřete víčkem.

Sterilujte 20 minut při 80°C. 

Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea motl

    zavřít okno