Pažitka
Název:

Stracciatella lívance s banánem


Stracciatella lívance s banánem


Ingredience:
Lívance:
celozrnná žitná mouka1 vrchovatá lžíce
pohankové vločky1 lžíce
vejce1 ks
třtinový cukr1 lžička
mléko2 lžíce
voda2 lžíce
kypřící prášek1 lžička
sůl špetka
skořice špetka
Náplň:
tvaroh1 lžíce
bílý jogurt1 lžíce
med1 lžička
banán1/2 ks
hořká čokoláda1 čtvereček
Postup přípravy:

Sobota je na snídaně tím nejlepším dnem. Není nic lepšího než vstát z vyhřáté postele a uvařit snídani, na které si bude pochutnávat celá vaše rodina.

Tím ale nemyslím, že potřeme krajíc chleba máslem a na něj "pleskneme" vysočinu nebo herkules. Ovesná kaše ve velkém, opečené toasty pomazané babiččinou marmeládou, možná i míchaná vajíčka. To je ono!

Lívance:
Vše pečlivě rozmícháme ručním šlehačem, vzniknout by nám mělo tekutější těsto (ale ne tak tekuté jako palačinkové). Na suchou rozehřátou teflonovou pánev lijeme malou sběračkou těsto a na mírném plameni smažíme. Až se budou na lívanci tvořit bubliny, tak obrátíme.
* budete-li smažit více lívanečků najednou a nechcete, aby vám vychladly, tak je můžete dát do pekáčku a v troubě přihřívat

Náplň:
Banán vidličkou rozmačkáme a smícháme s tvarohem a jogurtem. Čokoládu nasekáme na kousíčky a spolu s medem přidáme do základu.

Pak už jen vyndáme lívance z trouby, promažeme připravenou náplní, ozdobíme banánem, kousky čokolády, klidně i kokosem a plátky mandlí.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno