

| Ingredience: | |
| středně velký květák | 1 ks |
| vejce | 2 - 3 ks |
| olej | dle potřeby |
| ostrý ajvar | 2 lžíce |
| strouhaný čedar | 2 lžíce |
| solamyl | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| celý kmín | dle chuti |
| kurkuma | špetka |
Květák zase jinak. Tentokráte v pikantním ajvarovém těstíčku, pečený v troubě.
Květák uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě se špetkou kurkumy. Rozebereme na růžičky. Vychladlý květák potřeme ajvarem. Vejce rozšleháme se strouhaným čedarem, vejci, solamylem, můžeme ještě přidat do těstíčka i trochu ajvaru. Květák v tomto těstíčku obalíme a vložíme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme z obou stran dozlatova. Květák má "střapatý vzhled" a je moc dobrý. Podáváme s hranolky nebo se salátem.
Podrobné info: