Pažitka
Název:

Střapatý květák, aneb květák v těstíčku

vegetariánský recept


Střapatý květák, aneb květák v těstíčku


Ingredience:
Ingredience:
středně velký květák1 ks
vejce2 - 3 ks
olej dle potřeby
ostrý ajvar2 lžíce
strouhaný čedar2 lžíce
solamyl dle potřeby
sůl dle chuti
celý kmín dle chuti
kurkuma špetka
Postup přípravy:

Květák zase jinak. Tentokráte v pikantním ajvarovém těstíčku, pečený v troubě.

Květák uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě se špetkou kurkumy. Rozebereme na růžičky. Vychladlý květák potřeme ajvarem. Vejce rozšleháme se strouhaným čedarem, vejci, solamylem, můžeme ještě přidat do těstíčka i trochu ajvaru. Květák v tomto těstíčku obalíme a vložíme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme z obou stran dozlatova. Květák má "střapatý vzhled" a je moc dobrý. Podáváme s hranolky nebo se salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno