Ingredience: | |
rajčata | dle potřeby |
kuřecí řízek | 1 ks |
mořský koktejl (kalamáry, mušle, krevety, chobotničky) | dle chuti |
cibule nebo jarní cibulky | 1/2 ks |
černé olivy | pár |
čerstvá i sušená bazalka | hrstka |
olivový olej | trochu |
bílý vinný ocet nebo citron | pár kapek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
cukr | špetka |
Salát s chutí středomoří....
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky. Opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a na téže pánvi orestujeme mořské plody, stačí tak 3 minuty. Taktéž vyjmeme a necháme spolu s masem vychladnout.
Mezitím pokrájíme rajčata, olivy, cibuli, posekáme bazalku a vše smícháme. Zakápneme octem nebo citronem, osolíme, opepříme. Přidáme maso a mořské plody, promícháme, dochutíme a necháme v lednici vychladit.
Já jsem si k tomu ještě opekla sýr feta a toasty.
Pozn.: Libovolné množství surovin dle počtu osob.
Podrobné info: