Pažitka
Název:

Středomořský rajčatový salát


Středomořský rajčatový salát


Ingredience:
Ingredience:
rajčata dle potřeby
kuřecí řízek1 ks
mořský koktejl (kalamáry, mušle, krevety, chobotničky) dle chuti
cibule nebo jarní cibulky1/2 ks
černé olivy pár
čerstvá i sušená bazalka hrstka
olivový olej trochu
bílý vinný ocet nebo citron pár kapek
sůl špetka
pepř špetka
cukr špetka
Postup přípravy:

Salát s chutí středomoří....

Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky. Opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a na téže pánvi orestujeme mořské plody, stačí tak 3 minuty. Taktéž vyjmeme a necháme spolu s masem vychladnout.
Mezitím pokrájíme rajčata, olivy, cibuli, posekáme bazalku a vše smícháme. Zakápneme octem nebo citronem, osolíme, opepříme. Přidáme maso a mořské plody, promícháme, dochutíme a necháme v lednici vychladit.
Já jsem si k tomu ještě opekla sýr feta a toasty.

Pozn.: Libovolné množství surovin dle počtu osob.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno