Pažitka
Název:

Strouhaný a jemný bramborový salát se smaženým řízkem


Strouhaný a jemný bramborový salát se smaženým řízkem


Ingredience:
Ingredience:
brambory2 kg
mrkev1 ks
celer1/2 bulvy
petržel2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hořčice dle chuti
majolka dle potřeby
bílý jogurt1 kelímek
nasekaná pažitka dle chuti
ostřejší hořčice dle chuti
vejce uvařená natvrdo2 ks
citronová šťáva dle chuti
Řízek:
kuřecí maso dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hladká mouka dle potřeby
vejce dle potřeby
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:

Receptů na bramborový salát je spousta. Zkuste třeba ten můj a na Vánoce, jak když najdete. I když my bychom salát mohli pořád, ať je jaro, léto nebo zima.

Brambory i zeleninu uvaříme doměkka. Vše  necháme vychladnout, brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle stejně jako ostatní zeleninu. Vmícháme uvařená nastrouhaná vejce, hořčici, pažitku, citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec zamícháme  jogurtovou majonézu.  Podáváme se smaženým kuřecím řízkem, který si připravíme obvyklým způsobem, jak je každý zvyklý.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno