

| Ingredience: | |
| vypeckované třešně | cca 500 g |
| lesní jahody | velký hrnek |
| borůvky | velký hrnek |
| krupicový cukr | 40 g |
| kokosové sojové mléko Alpro | 800 ml |
| škrobová moučka | 1 lžíce |
| žloutek | 1 ks |
| mandlové a kokosové lupínky | dle potřeby |
| sůl | špetička |
Polévka, která vám možná trošku vyrazí dech,ale zároveň polichotí vašim chuťovým pohárkům. V gastronomii se přece fantazii meze nekladou.
Větší část mléka oslaďte cukrem a přiveďte k varu. V té menší rozmíchejte škrobovou moučku. Jakmile se mléko na sporáku začne vařit, vmíchejte do něj mléko se škrobovou moučkou, přiveďte znovu k varu a ještě krátce vařte, postačí cca 2 minutky.
Takto připravené mléko stáhněte ze sporáku, zjemněte žloutkem rozmíchaným se dvěma lžícemi mléka, lehce osolte a dejte vychladit.
Do středu talířů vsypte ovoce, opatrně zalijte kokosovým mlékem a ozdobte plátky mandlí a kokosu.
Dobrou chuť!
Podrobné info: