Pažitka
Název:

Studená kokosová polévka s ovocem


Studená kokosová polévka s ovocem


Ingredience:
Ingredience:
vypeckované třešněcca 500 g
lesní jahody velký hrnek
borůvky velký hrnek
krupicový cukr40 g
kokosové sojové mléko Alpro800 ml
škrobová moučka1 lžíce
žloutek1 ks
mandlové a kokosové lupínky dle potřeby
sůl špetička
Postup přípravy:

Polévka, která vám možná trošku vyrazí dech,ale zároveň polichotí vašim chuťovým pohárkům. V gastronomii se přece fantazii meze nekladou.

Větší část mléka oslaďte cukrem a přiveďte k varu. V té menší rozmíchejte škrobovou moučku. Jakmile se mléko na sporáku začne vařit, vmíchejte do něj mléko se škrobovou moučkou, přiveďte znovu k varu a ještě krátce vařte, postačí cca 2 minutky.

Takto připravené mléko stáhněte ze sporáku, zjemněte žloutkem rozmíchaným se dvěma lžícemi mléka, lehce osolte a dejte vychladit.

Do středu talířů vsypte ovoce, opatrně zalijte kokosovým mlékem a ozdobte plátky mandlí a kokosu.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno